Gemakkelijk een korte tijd een auto tot je beschikking?

Dat kan. Je hebt nu ook lease auto’s voor kortere periodes. Stel je hebt voor een paar maanden een auto nodig; misschien voor een vakantie of voor een freelance-klus. Het is dan vaak al heel duur om een auto te huren, maar zomaar een auto kopen of leasen voor meerdere jaren is ook niet altijd een alternatief. Daarvoor is er tegenwoordig een tussenoplossing: de shortlease.

Hoe werkt een shortlease?

Eigenlijk werkt een shortlease precies hetzelfde als een operational lease, maar dan voor kortere periode. Je betaalt een vast bedrag per maand dat alle operationele kosten dekt. Dit zijn kosten zoals verzekeringen, onderhoud of vervangend vervoer. Je betaalt naast het maandbedrag uiteindelijk alleen voor de brandstof. Bij een ‘normale’ lease auto heb je vaak een contract voor drie tot vijf jaar. Als je de auto niet zo lang nodig hebt, is het natuurlijk zonde om zo lang vast te zitten aan een vast maandbedrag. Een shortlease-auto kan je meestal krijgen voor twee tot vierentwintig maanden. Soms is het al eerder dagelijks opzegbaar, wat het nog flexibeler maakt.

ZZP’ers en freelancers

Als je werkt al ZZP’er of op freelancebasis, is het fijn dat er tegenwoordig de shortlease mogelijkheid is. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die op deze manier werken. Je hebt met een lease auto geen financiële risico’s, je weet waar je aan toe bent. Helemaal als zelfstandige of beginnende ondernemer is dat soms van groot belang. Ook als starter bij een bedrijf kan een shortlease handig zijn. Bij een langdurig leasecontract kan een werkgever de voorwaarde stellen dat wanneer je vroegtijdig het contract verbreekt door bij de werkgever weg te gaan, je het contract moet afkopen. Wanneer je net begint heb je misschien nog geen langdurig arbeidscontract en is het afwachten of je na je proeftijd kan blijven werken. Met een shortlease heb je een leasecontract dat beter past bij je arbeidsovereenkomst.Bedrijfsauto leasen is de website waar u de offerte kunt aanvragen.